vrijdag 24 augustus 2012

Eerste dierenarts bezoek

Gisteren zijn de kleintjes van Lily en Poppy voor de eerste keer naar de dierenarts geweest. Met acht kittens op stap is een hele belevenis! Zoals altijd hebben we lekker de tijd genomen zodat zij geen slechte ervaringen opdoen met het bezoek aan de dierenarts. Dit betekent ook rustig even wachten in de wachtkamer en lekker rondkijken

Linden, Rozemarijn en Thijmen (van links naar rechts)
Brother
Daarna natuurlijk het onderzoek en de inentingen. Deze keer hebben de kleintjes van Lily ook al hun chip gekregen. Dit was een hele belevenis maar ze waren het allemaal al weer snel vergeten. 's Avonds renden alle kittens alweer door de woonkamer heen en waren ze volop aan het spelen.

Hieronder nog enkele fotootjes van het bezoek. Meer foto's zijn te vinden op de Flickr site!

tanden.....check!

hart .... check!

inderdaad geen ragdoll ..... check!



donderdag 9 augustus 2012

Een lang verwachte nieuwsupdate!

Onze excuses voor de radiostilte. Maar in deze afgelopen weken, zijn we erg druk geweest met kittens van Penny, Lily en Poppy.

Poppy x Disco
Omdat we van huis uit Ragdoll fokkers zijn, is het hebben van een Oorsters korthaarnestje een hele belevenis. Helaas is dat niet altijd even leuk. Zo hebben twee van de drie kleintjes van Poppy een nogal moeilijke periode achter de rug.

Het begon met Eleanor (Ellie), het meisje. Zij stopte met drinken bij haar moeder maar maakte daarbij nog niet de overstap naar het eten van vast voer. Nog meer dan bij volwassen katten heeft dit voor kittens nare gevolgen: ze trok zich meer en meer terug in zichzelf en raakte bijna uitgedroogd en onderkoeld. Met de onschatbare hulp van onze dierenarts MARKdierenarts, veel liefde en warmte én haar om de 2 tot 3 uur voeden, is zij gelukkig door deze moeilijke periode heen gekomen.

Vlak daarna stopte Dapper Dan (haar kleinere broertje), ook met groeien. Bij Dan, die altijd al wat stiller was dan de andere twee, speelde als extra hindernis mee dat hij een hartruisje had. En hoewel wij en MARKdierenarts uiteraard onze uiterste best gedaan hebben om ook hem met kortcyclisch voeren, warmte, liefde en medicijnen, heeft dit voor hem helaas niet mogen baten. Gisterenochtend hebben wij helaas het droevige besluit moeten nemen om hem in te laten slapen. Onze kanjer, wij missen hem!

(Update: voorlopige resultaten van Dan´s sectie wijzen uit dat ijn hartruisje geen groeiruisje was, maar dat hij een zeldzame maar waarschijnlijk niet erfelijke aangeboren hartafwijking had, namelijk een  open blijvende ductus arteriosus. Deze afwijking maakte het voor hem onmogelijk om nog verder te groeien/aan te komen omdat hij alle energie nodig had om te ademen en zijn bloed rond te pompen. Deze diagnose bevestigde dat we hem inderdaad niet/nooit hadden kunnen redden.)
 
Met Poppy en de andere twee kittens gaat het gelukkig nu weer helemaal goed. De kittens worden (gelukkig) met de dag brutaler en groeien zichtbaar!
Poppy met Eleanor en "Broertje"
Lily x Obelix
Met de kittens van Lily en Obelix gaat het bijzonder goed! Zij denderen inmiddels door de woonkamer heen en de grootste kerel weegt inmiddels al meer dan een kilo! Niet slecht voor net 7 weken oud kitten! Vandaag of morgen zullen we ook de website bijwerken met de beschikbaarheid van de kittens.

Omdat dit het laatste nestje van Lily zal zijn, willen wij graag iets uit dit nestje houden. Maar ze zijn allemaal zo leuk, dat het nog heel moeilijk kiezen gaat worden!

De zes kittens van Lily en Obelix
Penny x Obelix
Alle vijf de kittens van Penny zijn inmiddels flink groot en stoer gegroeid en nu ze de 14 weken gepasseerd zijn kunnen ze ook geplaatst worden. 

Inmiddels zijn dan ook de kereltjes uit het nestje van Penny en Obelix verhuist naar hun nieuwe huisjes. Boy woont inmiddels in Amersfoort bij een grote Britse Korthaar kater Joep. Joep was er in het begin niet zo van overtuigd dat dit nu zo'n goed idee was, maar is inmiddels aardig bijgedraaid...........hoe kan het ook anders met zo'n schatje als Boy?

Daddy en Dreamer zijn samen naar Elst verhuisd en zij hebben het heel goed naar hun zin in hun nieuwe thuis. Ze worden daar uiteraard totaal niet verwend. Hahaha en knipoog!. 

Amélie
Amélie en Juliet blijven vooralsnnog even bij ons. Zoals het er nu naar uitziet, verhuist de oorsponkelijk hele kleine Amélie (bij de geboorte slechts 56 gram) eind oktober naar de Verenigde Staten; ze is namelijk door de menselijke moeder van Penny geadopteerd! Als alles goed gaat gaan wij haar zelf wegbrengen om de overtocht zo ontspannen mogelijk te maken!

Mogelijk gaat Juliet dan zelfs mee, maar dat blijft nog even open. En tot die tijd genieten we nog elke dag van onze kleine en minder kleine kittens en natuurlijk van onze andere katten.