zaterdag 28 december 2013

Nog een Supreme!

Nadat Floris de hoogst haalbare titel in TICA behaald heeft, heeft zijn broer Thijmen hetzelfde gedaan.
Twee broers en twee Supremes! Wow!

Tijdens de show in december in Coventry (UK) hebben beide broers diverse finales behaald, maar op de laatste middag haalde Thijmen twee keer een eerste plek en daarmee behaalde ook hij zijn Supreme titel.
Bijgaand een foto van een trotse Willem-Jan met Asa Broing, een van de twee keurmeesters die Thijmen als de beste kat van de show selecteerde.

woensdag 16 oktober 2013

Nieuwe Supreme!

Wij kunnen het bijna zelf nog niet geloven maar onze Floris heeft in drie shows de hoogste titel binnen TICA behaald! Medio september had hij zijn eerste show in Engeland, twee weekjes later in Duitsland en afgelopen weekend was hij op zijn derde show in Halle (Belgie). Hier haalde hij wederom bij twee keurmeesters de eerste plek onder de volwassen katten en hiermee is Floris nu een Supreme Grand Champion. 
Zoals jullie op de onderstaande foto kunnen zien is Floris zelf niet zo onder de indruk van alles en vraagt hij zich waarschijnlijk af waar iedereen zich zo druk over maakt.  


woensdag 11 september 2013

Afgelopen zondag was onze Juliet naar de TICA show in België.
Hier heeft ze voldoende punten en finales behaald voor haar titel van Triple Grand Champion.
Wij zijn erg trots op ons meisje ♥♥♥.
Bijgaand een foto van de dame die aan het uitrusten is van al het harde werken :-).

vrijdag 3 mei 2013

Eerste bezoek aan MarkDierenarts

Wat gaat de tijd toch hard! Het is een bekend gezegde maar helemaal waar...........de kittens van Melrose en Pumpkin zijn alweer 9 weken oud en dat betekent tijd voor de eerste inenting.

Gisteren was het dan zo ver en wij namen zoals altijd alle tijd om de kittens goed te laten wennen aan al deze nieuwe indrukken: een reismand, een auto, het autorijden zelf en dan natuurlijk alle vreemde geluiden en luchtjes bij de dierenarts. Vandaar dat we al vroeg bij de dierenarts waren zodat ze in alle rust konden wennen.
In de wachtkamer......spannend!
Dat lukte al snel, helemaal toen de dierenarts assistenten kwamen helpen :-).

Op de behandeltafel was het eerst weer even spannend, maar al snel hadden ze door dat ook dit helemaal niet eng was en raakten ze al snel op hun gemak.
Op de behandeltafel toekijken of de boekjes wel goed ingevuld worden!
Kortom, dankzij de goede verzorging bij onze dierenarts was dit bezoekje een groot succes! Gelukkig hadden ze ook helemaal geen last gehad van hun inenting en waren ze 's avonds alweer volop aan het spelen. Wat een mooi leventje! 

Alle foto's van het dierenartsbezoek zijn uiteraard te vinden op Flickr.

maandag 22 april 2013

Gezinsuitbreiding

Wij zijn enorm trots en blij om te melden dat Katy en Junior vandaag ouders zijn geworden van 5 gezonde kittens. Het was geen makkelijke bevalling voor Katy. Het begon midden in de nacht met het breken van de vliezen maar daarna duurde het nog lange tijd voordat de eerste weeën begonnen. Deze weeën hielden erg lang aan zonder dat er een kitten geboren werd, zodat wij toch contact opgenomen hebben met de spoedkliniek van de Gezelschapdieren Kliniek in Utrecht. Zoals altijd werden wij daar fantastisch geholpen en na telefonisch overleg was het advies om toch maar even langs te komen.
Na onderzoek bleek dat de vagina van Katy te nauw was voor het kitten, wat overigens wel heel graag naar buiten wilde komen. Tijd voor verder overleg..............maar in de tussentijd bracht Katy het kitten zelf ter wereld! Ze was duidelijk even van slag maar het kitten (een kereltje) en moeder waren verder gezond en wij konden weer naar huis. Daar verzorgde Katy het kereltje vol liefde en al snel volgden zijn broertjes en zusjes. Inmiddels heeft Katy zich lekker geïnstalleerd en genieten de kittens volop van haar moedermelk. Wij hopen dat zij zich zal ontwikkelen als eenzelfde supermoeder als haar moeder Scarlet en zus Melrose.


donderdag 28 maart 2013

De kittens groeien als kool

De kittens zijn gisteren alweer vier weken oud geworden. Wat vliegt de tijd :-).
Het gaat super met het drietal en ze worden met de dag behendiger en wijzer. Het is echt een plezier om ze op te zien groeien. Mocht je het leuk vinden om de ontwikkeling per dag te volgen, kijk dan eens op deze link op Facebook. Hier plaatsen wij iedere dag een foto en je ziet ze groeien!

Een foto van het drietal (hier 4 weken oud)

woensdag 13 maart 2013

Het ei is gelegd............

en de kittens hebben namen!

Omdat zowel vader (Pumpkin Pie) als moeder (Sweet Melrose) vernoemd zijn naar eten, leek het ons niet meer dan logisch om ook iets met eten te verzinnen als thema voor dit nestje. En omdat het zulke schatjes zijn, kwamen wij al snel met het thema Sweet Desserts.

Als namen hebben wij gekozen voor Oreo Madness (katertje), Vanilla Bean (poesje) en Naughty Biscotti (katertje).

donderdag 28 februari 2013

Kittens zijn geboren!!!

Gisterenavond is Melrose bevallen van drie gezonde kittens. Rond 8 uur 's avonds werd het eerste kittentje geboren. Daarna duurde het wel even voordat het tweede kittentje geboren werd, maar nummer drie kwam heel snel daarna! Vanaf het eerste moment heeft Melrose goed voor haar kleintjes gezorgd en het was een erg lief gezicht om haar zo bezig te zien.

Moeder en kittens zijn de nacht goed doorgekomen. Wel heeft Melrose vandaag besloten dat de plek waar zij haar kleintje gekregen heeft, toch niet de toets van de Nederlandse Vereniging van Ragdoll Moeders kan doorstaan en zij heeft haar kittens verhuist naar birthing box nummer 2.
En een super moeder zoals Melrose heeft altijd gelijk, dus van ons mag ze!

Trotse moeder en haar kittens op dag 1.
Zoals bij ieder nestje zullen wij ook van dit nestje veel, heel veel, foto's maken :-). Deze foto's zijn te zien op Flickr 


donderdag 21 februari 2013

Melrose verwacht kittens!

Met vreugde kunnen wij melden dat Melrose en Pumpkin binnenkort kleintjes verwachten! Met de aanstaande moeder Melrose gaat het uitstekend en wij hopen eind februari / begin maart weer kleintjes in huis te hebben.
De aanstaande ouders: Pumpkin en Melrose
Uiteraard zullen wij het zeker op onze website vermelden wanneer de kleintjes geboren zijn!

dinsdag 12 februari 2013

Glamour foto's

Op de show in Brielle hebben wij mooie glamour foto's laten maken van Thijmen, Juliet en Floris.  Deze foto's zijn vorige week gearriveerd. Zijn ze niet mooi geworden?




woensdag 23 januari 2013

TICA show in Brielle (Nederland)

Afgelopen weekend was er een TICA show in Nederland en natuurlijk waren wij wij van de partij! En wij waren niet de enige want er waren veel Ragdolls op de show aanwezig. Dit maakte het showen alleen maar leuker en het was erg gezellig om alle vrienden en bekenden weer te zien. Neemt niet weg dat wij natuurlijk helemaal super trots waren omdat onze katjes ook in de diverse finales stonden! Geen geringe prestatie gezien de aanwezige concurrentie.

Floris op de keurtafel bij Marylou Anderson (USA)
Vooral onze Floris deed het super goed. Hij en zijn broertje Thijmen waren op de show 6 maanden oud en beiden haalden diverse finales op zowel de zaterdag als de zondag:
Thijmen : Best Longhaar kitten (!) bij Sue Hart Jones en 9e best All breed kitten bij Marylou Anderson.
Floris:  3e en 4e best longhaar kitten bij Sue Hart Jones, 8e best All breed kitten bij Lisette de Landtsheer, 5e en 2e (!) best All breed kitten bij Marylou Anderson

Voor onze Juliet was het haar eerste show als volwassen Ragdoll en gezien de competitie hadden we niet echt gerekend op een finale plaats. Ze is immers pas net 8 maanden oud en moest het opnemen tegen oudere en daarmee meer ontwikkelde Ragdolls. Maar ze haalde zowaar 3 finales en hiermee heeft zij haar titel als Champion behaald!!!

Ellie in de finale van Jean Marc Lagarde (F)
Naast onze Ragdolls hadden wij natuurlijk ook Ellie, onze oosters korthaar meisje, bij ons. Zij heeft het helemaal geweldig gedaan en stond in 8 van de 10 kitten finales!!!