zondag 14 oktober 2012

Onze nieuwe kerel

Met trots stellen wij onze nieuwe kater aan jullie voor. Hij is geboren bij de cattery Azbeyrag en hij komt helemaal uit Tsjechië. Vorig weekend zijn wij hem op gaan halen en vanaf het eerste moment was er sprake van liefde op het eerste gezicht. Natuurlijk hadden wij al heel veel foto's van hem gezien, maar het blijft toch altijd spannend om hem dan in het 'echt' te zien. Maar hij was net zo mooi als op de foto's en een echte flirt. 's Avonds in de hotelkamer wilde hij vooral heel veel spelen en kreeg ik iedere keer weer een kopje van hem. Wat een schat!

Wij zullen hem uiteraard de komende maanden gaan showen en wij hopen dat hij dat een beetje leuk gaat vinden. Hij zal bij het showen in ieder geval gezelschap krijgen van Juliet (uit het nestje van Penny en Obelix) en Ellie (de oosterse korthaar prinses). 

vrijdag 24 augustus 2012

Eerste dierenarts bezoek

Gisteren zijn de kleintjes van Lily en Poppy voor de eerste keer naar de dierenarts geweest. Met acht kittens op stap is een hele belevenis! Zoals altijd hebben we lekker de tijd genomen zodat zij geen slechte ervaringen opdoen met het bezoek aan de dierenarts. Dit betekent ook rustig even wachten in de wachtkamer en lekker rondkijken

Linden, Rozemarijn en Thijmen (van links naar rechts)
Brother
Daarna natuurlijk het onderzoek en de inentingen. Deze keer hebben de kleintjes van Lily ook al hun chip gekregen. Dit was een hele belevenis maar ze waren het allemaal al weer snel vergeten. 's Avonds renden alle kittens alweer door de woonkamer heen en waren ze volop aan het spelen.

Hieronder nog enkele fotootjes van het bezoek. Meer foto's zijn te vinden op de Flickr site!

tanden.....check!

hart .... check!

inderdaad geen ragdoll ..... check!



donderdag 9 augustus 2012

Een lang verwachte nieuwsupdate!

Onze excuses voor de radiostilte. Maar in deze afgelopen weken, zijn we erg druk geweest met kittens van Penny, Lily en Poppy.

Poppy x Disco
Omdat we van huis uit Ragdoll fokkers zijn, is het hebben van een Oorsters korthaarnestje een hele belevenis. Helaas is dat niet altijd even leuk. Zo hebben twee van de drie kleintjes van Poppy een nogal moeilijke periode achter de rug.

Het begon met Eleanor (Ellie), het meisje. Zij stopte met drinken bij haar moeder maar maakte daarbij nog niet de overstap naar het eten van vast voer. Nog meer dan bij volwassen katten heeft dit voor kittens nare gevolgen: ze trok zich meer en meer terug in zichzelf en raakte bijna uitgedroogd en onderkoeld. Met de onschatbare hulp van onze dierenarts MARKdierenarts, veel liefde en warmte én haar om de 2 tot 3 uur voeden, is zij gelukkig door deze moeilijke periode heen gekomen.

Vlak daarna stopte Dapper Dan (haar kleinere broertje), ook met groeien. Bij Dan, die altijd al wat stiller was dan de andere twee, speelde als extra hindernis mee dat hij een hartruisje had. En hoewel wij en MARKdierenarts uiteraard onze uiterste best gedaan hebben om ook hem met kortcyclisch voeren, warmte, liefde en medicijnen, heeft dit voor hem helaas niet mogen baten. Gisterenochtend hebben wij helaas het droevige besluit moeten nemen om hem in te laten slapen. Onze kanjer, wij missen hem!

(Update: voorlopige resultaten van Dan´s sectie wijzen uit dat ijn hartruisje geen groeiruisje was, maar dat hij een zeldzame maar waarschijnlijk niet erfelijke aangeboren hartafwijking had, namelijk een  open blijvende ductus arteriosus. Deze afwijking maakte het voor hem onmogelijk om nog verder te groeien/aan te komen omdat hij alle energie nodig had om te ademen en zijn bloed rond te pompen. Deze diagnose bevestigde dat we hem inderdaad niet/nooit hadden kunnen redden.)
 
Met Poppy en de andere twee kittens gaat het gelukkig nu weer helemaal goed. De kittens worden (gelukkig) met de dag brutaler en groeien zichtbaar!
Poppy met Eleanor en "Broertje"
Lily x Obelix
Met de kittens van Lily en Obelix gaat het bijzonder goed! Zij denderen inmiddels door de woonkamer heen en de grootste kerel weegt inmiddels al meer dan een kilo! Niet slecht voor net 7 weken oud kitten! Vandaag of morgen zullen we ook de website bijwerken met de beschikbaarheid van de kittens.

Omdat dit het laatste nestje van Lily zal zijn, willen wij graag iets uit dit nestje houden. Maar ze zijn allemaal zo leuk, dat het nog heel moeilijk kiezen gaat worden!

De zes kittens van Lily en Obelix
Penny x Obelix
Alle vijf de kittens van Penny zijn inmiddels flink groot en stoer gegroeid en nu ze de 14 weken gepasseerd zijn kunnen ze ook geplaatst worden. 

Inmiddels zijn dan ook de kereltjes uit het nestje van Penny en Obelix verhuist naar hun nieuwe huisjes. Boy woont inmiddels in Amersfoort bij een grote Britse Korthaar kater Joep. Joep was er in het begin niet zo van overtuigd dat dit nu zo'n goed idee was, maar is inmiddels aardig bijgedraaid...........hoe kan het ook anders met zo'n schatje als Boy?

Daddy en Dreamer zijn samen naar Elst verhuisd en zij hebben het heel goed naar hun zin in hun nieuwe thuis. Ze worden daar uiteraard totaal niet verwend. Hahaha en knipoog!. 

Amélie
Amélie en Juliet blijven vooralsnnog even bij ons. Zoals het er nu naar uitziet, verhuist de oorsponkelijk hele kleine Amélie (bij de geboorte slechts 56 gram) eind oktober naar de Verenigde Staten; ze is namelijk door de menselijke moeder van Penny geadopteerd! Als alles goed gaat gaan wij haar zelf wegbrengen om de overtocht zo ontspannen mogelijk te maken!

Mogelijk gaat Juliet dan zelfs mee, maar dat blijft nog even open. En tot die tijd genieten we nog elke dag van onze kleine en minder kleine kittens en natuurlijk van onze andere katten.

maandag 9 juli 2012

Twee weken oud

De kleintjes van Lily en Poppy doen het geweldig! Inmiddels heeft iedereen de oogjes open en beginnen ze voorzichtig door de werpkist te lopen. Zo zoet! Hieronder enkele fotootjes van afgelopen woensdag toen ze twee weken oud waren.

De kleintjes van Lily: 3 meisjes en 3 kereltjes
De kleintjes van Poppy: 1 meisje en 2 kereltjes


zaterdag 30 juni 2012

Eerste inenting

Afgelopen donderdag zijn de kleintjes van Penny op stap geweest naar de dierenarts. We hebben lekker de tijd genomen zodat ze konden wennen aan al die nieuwe ervaringen. De hele dag stond de draagmand al in de kamer en werd die uitgebreid bestudeerd, besnuffeld, gebruikt als speelplaats en om lekker in te slapen.
's Middags voor het eerst met de auto weg waar ze niet echt van onder de indruk waren. Ook de wachtruimte leidde tot geen enkele stress en Dreamer heeft zelfs uitgebreid rondgelopen in en op de draagmand.
Na rustig de tijd genomen te hebben in de wachtkamer en alle kittens inmiddels super relaxed waren, werd het tijd voor het 'echte' werk: deskundig onderzoek door Mark of alles in orde was en natuurlijk de inenting zelf.

Alle kittens zijn super gezond bevonden (dat wisten wij natuurlijk wel :-)) en de inenting was een eitje. De kereltjes lieten nog wel een beetje horen dat ze zo'n naald toch wel eng vonden, maar de meisjes gaven geen kik! Dus duidelijk geen sprake van tortietude :-).

woensdag 27 juni 2012

Bijna een week oud

Het is bijna een week geleden dat zowel Lily als Poppy besloten om tegelijkertijd hun kittens te krijgen. Het verschil tussen beide nestjes kan bijna niet groter zijn: licht versus donker, rond versus lang, dichte oogjes versus open oogjes.......................jazeker, de kleintjes van Poppy hebben hun ogen al geopend!
Poppy en haar kroost
Wat een wonderlijke belevenis is dit toch iedere keer weer en wij genieten van iedere minuut. Beide moeders doen het geweldig en alle kittens groeien als kool. Wij hoeven er alleen maar naar te kijken en stil te worden van zoveel moois.
Veilig onder de bescherming van moeder
 

donderdag 21 juni 2012

Beschuit met muisjes

Zoals jullie weten zijn zowel Lily als Poppy, onze oosterse korthaar, drachtig. Beiden waren voor het einde van deze week uitgerekend, maar de dames hadden anders besloten......................gisterenavond besloten ze allebei dat het de hoogste tijd was om te gaan bevallen. Schrik!

Gelukkig zag Willem-Jan het op tijd en waren wij allebei thuis. Willem-Jan begeleide Poppy, die uiteraard niet zonder 'haar' mensje kon. Ze had een zware bevalling maar alles is gelukkig goed gegaan en ze is de trotse moeder van 3 kittens! Alle drie zijn het donkere kittens en dat is voor ons wel iets anders dan de Ragdoll kittens, die altijd wit zijn wanneer ze geboren worden :-).
Eerste foto van Poppy met haar drie kittens
Ik zat bij Lily. Voor haar was het haar tweede bevalling en ze wist duidelijk wat er gebeurde en begon direct voor haar kittens te zorgen. Zo lief en mooi om te zien! In totaal heeft Lily zes kittens, wat een super prestatie!
Een trotse moeder!

vrijdag 15 juni 2012

Nieuw speeltje

Vandaag zijn de kittens 7 weken oud. Hoera!
De wereld is voor hen een grote speeltuin en ieder nieuw speeltje wordt met open armen ontvangen.

maandag 11 juni 2012

6 weken oud

De kittens van Lily en Obelix zijn inmiddels 6 weken oud en ze worden met de dag leuker!
Inmiddels hebben de meeste kittens hun naam gevonden :-). Als thema voor dit nestje hebben wij gekozen voor namen van 'feel good movies' zoals Daddy Long Legs, Letters to Juliet en Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain.

zondag 10 juni 2012

Nog anderhalve week

De zwangerschap van Lily begint op te schieten. Nog zo'n ruime anderhalve week te gaan. Zoals jullie kunnen zien is Lily inmiddels al aardig fors, maar ze voelt ze prima en is dol op de kittenbrokjes die ze nu krijgt :-).

zaterdag 9 juni 2012

This is the life!

Deze foto van IJzerlijm ontvingen wij van Carolijn en Robbert. Zoals jullie kunnen zien worden IJzerlijm en haar vriendje Jules helemaal niet verwend. Hahaha zij hebben duidelijk de beste plaatsen gevonden of zoals Carolijn zelf al het volgende gezegde toevoegde "if you want the best seat in the house, remove the cat first!'

donderdag 24 mei 2012

Zwangere Lily

Met de kittens van Penny en Obelix gaat het super goed. Morgen worden ze alweer 4 weken oud en ik beloof dat wij snel nieuwe fotootjes zullen plaatsen :-).
Maar wij zijn ook heel trots op een andere dame is huis..................onze Lily is ook drachtig. De vader is Obelix en dit is een combinatie waar ik al heel lang naar uit kijk en eindelijk is het dan bijna zo ver!
Het duurt nog wel een paar weekjes maar zoals jullie op de foto kunnen zien krijgt Lily al een aardig buikje.

dinsdag 15 mei 2012

Robbedoes

Robbedoes is een van de katertjes uit het eerste nestje van Melrose en Junior. En kijk eens wat een mooie kerel Robbedoes geworden is!

Sarah en Danny, dank jullie wel dat jullie zo goed voor onze kerel zorgen!

maandag 14 mei 2012

Mr Edorable

Herkennen jullie hem nog? Dit is een foto van Ed!
Een zoon van Luna uit het ABC-nestje. Wat een grote kerel is het geworden he?

Wij kregen deze foto met de volgende tekst:
Ed zit hier in zijn favoriete emmer. Hij is er dol op, maar kan er niet goed zelf instappen, eruit gaat makkelijker. Dus vraagt hij Lars soms hem erin te tillen, lief he? Ed maakt het nog steeds prima. Hij is een brutale aap, maar erg lief. Hij speelt heel graag met Jari, maar Jari beslist of ze zin heeft. Als niet, krijgt Ed een draai om zijn oren en druipt hij af. Maar ze hebben samen veel plezier als Ed in Alkmaar is. Met Gompie komt het nooit goed, die vindt Ed maar niks. Verder speelt Ed het liefst in de tuin, uren lang. Hij blijft (bijna altijd) keurig in de tuin. Hij mag niet op de schutting en dat weet hij redelijk goed. Nou, groetjes uit Alkmaar voor jullie en alle poezen. (oma) Cisca en Lars

vrijdag 11 mei 2012

Twee weken oud

De kittens van Penny zijn vandaag twee weken oud.
Bij alle kittens zijn de oogjes inmiddels open en ze beginnen heel voorzichtig de wereld te verkennen. Wij kunnen er wel uren naar kijken!!!

dinsdag 8 mei 2012

Nieuwe foto's van Pluk(je)

Deze week ontvingen wij nieuwe foto's van Pluk, de dochter van Pippa en Junior. Is zij geen geweldig mooie dame geworden?

Bijgaand het berichtje van haar moeder:
"We hebben echt zooo leuk samen! Moet haar nu wel voor het mooie wekelijks helpen met haar vacht. Maar dat is alleen maar ontspannen en dan heeft ze een 'kraag' waar Willem van Oranje jaloers op is!

Heb net jullie site nog even bekeken. Samen met Pluk. Hihi... Ze werd helemaal wiebelig van het fimpje van Zusje die last heeft van 'kitten heat' :) Wat worden Ijzerlijm en Zusje ook groot en mooi zeg! Maar ja, ik heb toch de mooiste en de liefste hahaha.... Pluk is het er mee eens, ze ligt ter plekke op haar rug :)"

En zo hoort het ook :-)!
Alle foto's zijn te zien op onze fotosite op Flickr: http://www.flickr.com/photos/tom-poes/

zondag 6 mei 2012

Oogjes gaan open

Wat is de ontwikkeling van een kitten toch een geweldig wonder. Gisteren zaten alle oogjes nog dicht en vandaag gaan ze heel voorzichtig een voor een open. Soms nog maar een heel klein beetje, maar bij een andere kitten kijken opeens twee ogen je zomaar aan. Lief!


vrijdag 4 mei 2012

Een week oud

Zzzzzz
Penny's kittens zijn inmiddels een week oud. Tijdens deze eerste week is het vooral drinken bij moeder en slapen, lekker warm bij moeder of dicht tegen elkaar aan. 
Seal Bicolor kitten
Heel voorzichtig worden ook de aftekeningen duidelijk. Nog niet bij iedereen maar zoals hierboven duidelijk te zien is, zit er zeker een seal bicolor kittentje bij :-). Wij hebben geen haast en geniet volop, want ze zijn zoo lief.

maandag 30 april 2012

Eerste foto's van de kittens!

De trotse moeder
Afgelopen donderdagnacht is Penny bevallen van haar eerste nestje. Zij vond het super spannend (en wij ook :-)), maar alles ging heel erg goed. In totaal zijn er 5 kittens geboren, waarvan er eentje heel klein is (slechts 56 gram). Maar deze kleinste is wel zeer actief en wij zullen er alles aan doen om hem te helpen! Vandaar dat wij begonnen zijn om hem bij te voeren zodat hij alle kansen krijgt. Tot nu toe gaat dat goed en vandaag, maandagavond, woog hij al 81 gram! Hoera!

Waltzing kittens
Bijvoeren van de allerkleinste

donderdag 19 april 2012

Nog een paar daagjes

Nog een paar daagjes geduldig wachten. Penny is geweldig als zwangere dame en is enorm lief. Ze heeft haar werpkist al helemaal eigen gemaakt en ligt er alvast vaak in te slapen.

Nieuwe foto's van IJzerlijm!

Wij kregen weer een update over de 'kleine' IJzerlijm :-). Zij heeft het prima naar haar zin en samen met haar vriendje Jules geniet ze van het voorjaar op het afgerasterde balkon. Zalig toch!

Carolijn en Robbert, ontzettend bedankt voor jullie goede zorgen!!!

zondag 8 april 2012

Groetjes van Feline en Murmurs

Deze week kregen wij weer enkele foto's van Feline & Murmurs. Uit de verhalen horen wij dat de beide dames met volle teugen genieten van het voorjaar in de tuin. Murmurs probeert af en toe een vogel te vangen die op 6 mtr hoogte over komt vliegen. Feline zit met name achter de vliegen en de bijen aan...... De vliegen krijgt ze nog wel te pakken maar de bijen zijn te snel. Een sprintje door de tuin trekken is ook erg favoriet.

Als de dames 's middags gaan slapen dan wil Murmurs het liefst in hetzelfde mandje liggen bij Feline (haha, klinkt dat niet bekend :-)). Op de foto ging het even goed maar er is al gauw trammelant. Feline is op dit moment wel de dominantste van de twee dus uiteindelijk moet Murmurs wijken voor Feline.

Bedankt Pauline en Robert voor de mooie foto's en fijn om te horen dat het zo goed gaat met beide dames! Alle foto's zijn natuurlijk te zien op onze fotosite op Flickr: http://www.flickr.com/photos/tom-poes/

donderdag 5 april 2012

Happy Birthday Abby

Hiep, hiep, hoera! Abby is vandaag jarig!
Het valt ons niet mee om het toe te geven, maar Abby wordt vandaag al 12 jaar! Dat is een mooie leeftijd voor een katje en wij zouden het Abby zeker niet geven. Een kattenleeftijd van 12 jaar komt immers overeen met 64 jaar in mensenjaren, maar dat zou je Abby zeker niet geven :-).

En wie jarig is trakteert! Dus iedereen heeft vanmiddag iets extra's gekregen, wat zeeer goed in de smaak viel.

zondag 1 april 2012

Kittens!!!

Hoera! Alle signalen wijzen erop dat onze Penny drachtig is!
Ze is zelfs al iets aangekomen.................zie je het al op de foto?

Penny is eind april uitgerekend, dus misschien worden het wel prinsjes en prinsesjes als ze op 30 april bevalt :-).

dinsdag 27 maart 2012

Sunshine

Deze week kregen wij bericht over onze Sunshine (de moeder van Apple en de oma van onze Melrose en Katy :-)). Het gaat uitstekend met de dame zoals wel te zien is op de bijgaande foto. Wat een mooie meid he?

donderdag 15 maart 2012

Groetjes van Joost van de Overkant

Deze week ontvingen wij ook een foto van Joost, een van de zonen uit het nestje van Melrose en Junior. Joost is ontzettend lief en aanhankelijk en hij wordt enorm verwend :-). Maar wat wil je ook met zulke ogen! Zoals jullie kunnen zien heeft Joost nog steeds de meest geweldige blauwe ogen (smelt) en lijkt hij erg op zijn moeder.

dinsdag 13 maart 2012

Lots of Love(good)

De foto's van de afgelopen periode op de nieuwspagina hebben geinspireerd! Vorige week ontvingen wij deze twee mooie foto's van Lotje, of Pacificats Charlotsolovegood zoals ze officieel heet.

Ze woont al een tijdje samen met een mooie Maine Coon dame Lady genaamd en, zoals op de foto wel te zien is, kunnen ze het samen heel goed vinden!

Lotje is een dochter van onze Luna en een halfzusje van Tinkerbell, Junior en Lily. De gelijkenis is voor ons duidelijk zichtbaar en het is moeilijk voor te stellen dat zij in juni alweer 5 jaar wordt. Wat vliegt de tijd!

maandag 12 maart 2012

Liefs van Faddle

Faddle is inmiddels alweer een paar weken herplaatst en hoewel ze in het begin alles toch wel heel eng vond, is ze inmiddels helemaal gewend. Ze gaat goed haar eigen gang en als ze aandacht wil, begint ze te mauwen en gaat ze haar nieuwe baasjes opzoeken.

Faddle is ook speelser en actiever geworden! Wie had dat gedacht :-). Vele speeltjes vallen in de smaak: muisjes, balletjes, erwtjes, stokje-touwtje speeltje en het laserlichtje. Ook vindt ze het geweldig om op de vensterbanken naar buiten te kijken en probeert ze zelfs op die manier vogels te vangen! Kortom, het gaat geweldig met onze kleine, lieve meid.

Bijgaand twee foto's van Faddle die wij bij dit goede bericht gemaild kregen.


woensdag 7 maart 2012

En de fotootjes blijven komen!

Wij zijn helemaal blij, want wij hebben gisteren nog meer fotootjes ontvangen!
Ditmaal van Bianca die nu Mona genoemd wordt.

Mona is het zusje van Plien en het is wel duidelijk dat alle kittens van Junior een ding gemeen hebben: ze zijn groot!!! Mona weegt inmiddels al 4,5 kilo! Niet slecht voor een meisje :-).

Ook met Mona gaat het heel goed en zo te horen is ze nog niet veel veranderd. Ze is superlief, maar soms ook ondeugend en ze kan nog steeds niet goed stil zitten. Hahaha dat kon ze als klein kittentje al moeilijk, zij en haar zusje waren destijds niet in de werpkist te houden. Ze moesten eruit! Spelen!


dinsdag 6 maart 2012

Nog meer kadootjes

Wat een plezier! Wij kregen nieuwe fotootjes van Lizzy, het zusje van Pluk. Is ze geen schoonheid? Wij horen dat het super goed gaat tussen haar en de al aanwezige poes en kater in huis. Nu hadden we dat ook wel verwacht, maar het is altijd fijn als het ook zo goed gaat!