zaterdag 30 juni 2012

Eerste inenting

Afgelopen donderdag zijn de kleintjes van Penny op stap geweest naar de dierenarts. We hebben lekker de tijd genomen zodat ze konden wennen aan al die nieuwe ervaringen. De hele dag stond de draagmand al in de kamer en werd die uitgebreid bestudeerd, besnuffeld, gebruikt als speelplaats en om lekker in te slapen.
's Middags voor het eerst met de auto weg waar ze niet echt van onder de indruk waren. Ook de wachtruimte leidde tot geen enkele stress en Dreamer heeft zelfs uitgebreid rondgelopen in en op de draagmand.
Na rustig de tijd genomen te hebben in de wachtkamer en alle kittens inmiddels super relaxed waren, werd het tijd voor het 'echte' werk: deskundig onderzoek door Mark of alles in orde was en natuurlijk de inenting zelf.

Alle kittens zijn super gezond bevonden (dat wisten wij natuurlijk wel :-)) en de inenting was een eitje. De kereltjes lieten nog wel een beetje horen dat ze zo'n naald toch wel eng vonden, maar de meisjes gaven geen kik! Dus duidelijk geen sprake van tortietude :-).

woensdag 27 juni 2012

Bijna een week oud

Het is bijna een week geleden dat zowel Lily als Poppy besloten om tegelijkertijd hun kittens te krijgen. Het verschil tussen beide nestjes kan bijna niet groter zijn: licht versus donker, rond versus lang, dichte oogjes versus open oogjes.......................jazeker, de kleintjes van Poppy hebben hun ogen al geopend!
Poppy en haar kroost
Wat een wonderlijke belevenis is dit toch iedere keer weer en wij genieten van iedere minuut. Beide moeders doen het geweldig en alle kittens groeien als kool. Wij hoeven er alleen maar naar te kijken en stil te worden van zoveel moois.
Veilig onder de bescherming van moeder
 

donderdag 21 juni 2012

Beschuit met muisjes

Zoals jullie weten zijn zowel Lily als Poppy, onze oosterse korthaar, drachtig. Beiden waren voor het einde van deze week uitgerekend, maar de dames hadden anders besloten......................gisterenavond besloten ze allebei dat het de hoogste tijd was om te gaan bevallen. Schrik!

Gelukkig zag Willem-Jan het op tijd en waren wij allebei thuis. Willem-Jan begeleide Poppy, die uiteraard niet zonder 'haar' mensje kon. Ze had een zware bevalling maar alles is gelukkig goed gegaan en ze is de trotse moeder van 3 kittens! Alle drie zijn het donkere kittens en dat is voor ons wel iets anders dan de Ragdoll kittens, die altijd wit zijn wanneer ze geboren worden :-).
Eerste foto van Poppy met haar drie kittens
Ik zat bij Lily. Voor haar was het haar tweede bevalling en ze wist duidelijk wat er gebeurde en begon direct voor haar kittens te zorgen. Zo lief en mooi om te zien! In totaal heeft Lily zes kittens, wat een super prestatie!
Een trotse moeder!

vrijdag 15 juni 2012

Nieuw speeltje

Vandaag zijn de kittens 7 weken oud. Hoera!
De wereld is voor hen een grote speeltuin en ieder nieuw speeltje wordt met open armen ontvangen.

maandag 11 juni 2012

6 weken oud

De kittens van Lily en Obelix zijn inmiddels 6 weken oud en ze worden met de dag leuker!
Inmiddels hebben de meeste kittens hun naam gevonden :-). Als thema voor dit nestje hebben wij gekozen voor namen van 'feel good movies' zoals Daddy Long Legs, Letters to Juliet en Le Fabuleux Destin d'Amelie Poulain.

zondag 10 juni 2012

Nog anderhalve week

De zwangerschap van Lily begint op te schieten. Nog zo'n ruime anderhalve week te gaan. Zoals jullie kunnen zien is Lily inmiddels al aardig fors, maar ze voelt ze prima en is dol op de kittenbrokjes die ze nu krijgt :-).

zaterdag 9 juni 2012

This is the life!

Deze foto van IJzerlijm ontvingen wij van Carolijn en Robbert. Zoals jullie kunnen zien worden IJzerlijm en haar vriendje Jules helemaal niet verwend. Hahaha zij hebben duidelijk de beste plaatsen gevonden of zoals Carolijn zelf al het volgende gezegde toevoegde "if you want the best seat in the house, remove the cat first!'