dinsdag 27 september 2011

Update 27 september

Ik heb het al vaak gezegd maar wat gaat de tijd toch snel. Afgelopen weekend waren Plien en Bianca alweer 9 weken oud en gisteren zijn de twee dames dan ook voor de eerste keer ge-ent. Dat was natuurlijk een spannende gebeurtenis en wij hebben ruim de tijd genomen zodat ze rustig konden wennen aan alle nieuwe dingen. Met beiden was alles in orde en eenmaal thuis waren ze alweer snel aan het spelen.

De kleintjes van Pippa groeien als kool met als absolute uitschieter Kwabbernoot. Met 8 weken weegt hij al meer dan 1.200 gram! Een flinke kerel dus :-).

Dit weekend hebben de kittens van Pippa hun naam gekregen. Wij waren al van plan om hun te vernoemen naar personen uit de verhalen van Annie MG Schmidt, maar wij vinden het ook belangrijk om een naam te vinden die echt bij het betreffende kitten past.
De namen zijn geworden: Dikkertje Dap, Smeerkees Longstockings (als eerbetoon aan Pippa want dit kereltje lijkt qua tekening echt heel erg op zijn moeder), Pluk van de Petteflet, Zusje Helderder en Beertje Pippeloentje.

vrijdag 16 september 2011

Bianca en haar nieuwe speeltje


Bianca en Plien hebben een nieuw speeltje en het is een groot succes :-)!

maandag 12 september 2011

Update maandag 12 september

Vorige week maandag was een druk dagje. Er zijn toen schuifdeuren geplaatst tussen de woonkamer en de keuken. Dat heeft ons wel wat meer rust gegeven. Plien en Bianca kunnen nu naar alle hartelust ronddenderen in de woonkamer zonder dat wij bang hoeven te zijn dat ze misschien per ongeluk tegen een van de grotere ragdolls aanlopen :-).
Onze enige zorg is nu het moment wanneer Lily besluit dat deze ruimte eigenlijk te klein is en dat haar dochters meer moeten!

De deuren hebben ook meer rust gegeven voor Pippa en haar kleintjes doen het prima. In het begin waren zij extreem rustig en relaxed, maar nu beginnen ze toch de wereld te ontdekken. Inmiddels gaan ze voorzichtig over op vaster eten en beginnen ze zelfs al te spelen met hun oudere halfbroers en -zusjes.

Verder hebben wij eindelijk de namen voor het nestje van Melrose gevonden. Na vele ideeen en lijsten gaf dit kereltje de doorslag. Hoewel je het niet zo ziet op de foto is hij echt super relaxed! En dat deed ons denken aan Guust Flater, wiens doel in het leven vooral slapen en eten is....kortom een perfecte naam! Het thema is dus ´Robbedoes´ geworden met de namen: Robbedoes, Kwabbernoot, IJzerlijm, Joost van de Overkant en natuurlijk Guust Flater zelf.

vrijdag 2 september 2011

Wat gaat de tijd toch snel!!!

Plien en Bianca groeien als kool en zijn in de afgelopen periode steeds onderzoekender geworden. Ze klommen dan ook zelf al uit hun kitty pen. Dat was niet helemaal de bedoeling vandaar dat wij hun ruimte vergroot hebben. Zelf vonden wij het heel mooi en Lily, Bianca en Plien ook ........... voor 2 dagen en toen besloot Lily dat de woonkamer zelf veel leuker was. Wel eens geprobeerd om een ragdoll moeder tegen te houden? Kortom, sinds een paar dagen hebben ze de hele woonkamer tot hun beschikking :-).

Ook de kleintjes van Melrose groeien als kool. Melrose is echt een super moeder en bewaakt haar kittens als een havik. Duidelijk minder ondernemend dan Lily :-). Vandaar dat ik ze vanochtend een beetje heb laten rondlopen uit hun kitty pen en ze vonden het helemaal geweldig!!!

In de tussentijd zorgt ook Pippa heel goed voor haar kleintjes. Hun ogen zijn inmiddels helemaal open, maar ze zijn heel tevreden om vooral dicht tegen mam aan te liggen. Zoet he?