zaterdag 31 december 2011

Quadruple Grand Champion

Door alle drukte rondom de kittens hadden wij nog helemaal niet gemeld hoe geweldig Junior het gedaan heeft op de laatste shows! In november en december is onze kerel naar 3 TICA shows geweest en met name op de show in Hellevoetsluis (NL) en Rangsdorf (D) heeft hij het super gedaan en stond hij in meerdere finales!
Hiermee heeft hij inmiddels ook zijn volgende titels behaald en is hij inmiddels Quadruple Grand Champion (QGC). Zoals jullie zullen begrijpen zijn wij dan ook super trots op onze kerel!

maandag 28 november 2011

Pluk en haar muis


Alle ragdolls bij ons in huis zijn helemaal weg van de kleine ´stinkmuisjes´, ook de allerkleinste. Maar Pluk is wel degene die het meest ervan kan genieten zoals in dit filmpje goed is te zien.

zondag 13 november 2011

Empty nest

Afgelopen week was een rare, drukke week. Beiden waren wij nog vermoeid van de Nederlandse TICA show in Hellevoetsluis (daarover later meer), maar tijd voor uitrusten was er niet! In de afgelopen dagen hebben wij Kwabbernoot, Bianca, Plien en Joost naar hun nieuwe thuis gebracht.
En hoewel wij kittens altijd zelf gaan wegbrengen is Guust gisteren, als uitzondering, opgehaald om te verhuizen naar zijn ooms Grand en McIntosh.

En ondanks sommige uitdagingen (een flinke reis naar Belgiƫ, samen moeten gaan leven met een hond of een andere kat) zijn alle katjes goed terecht gekomen en hebben ze het goed naar hun zin. Hoewel wij ze erg missen, is het ook fijn dat wij door de verhuizingen wat meer tijd krijgen voor de andere kleintjes en de oudere katten in huis.

Bijgaand een foto van Kwabbernoot die al zich al snel op zijn gemak voelde in zijn nieuwe omgeving.

maandag 31 oktober 2011

Onze nieuwe Grand Champion

Afgelopen zaterdag is Katy naar de Belgische TICA show geweest. Het was een hele tijd geleden dat zij voor het laatst naar een show geweest was, dus wij waren erg benieuwd hoe zij het zou gaan vinden.

Maar Katy vond het allemaal geweldig en genoot van alle aandacht! Ze stond zelfs in twee all breed finales waarmee zij de felbegeerde titel van Grand Champion behaalde.

Wij zijn super trots op onze meid!!!

Faddle is verhuisd

Afgelopen donderdag was het dan toch (helaas voor ons) eindelijk zo ver: Faddle is verhuisd naar haar nieuwe thuisje. De eerste dag vond ze het allemaal wel een beetje eng, maar ´s avonds kwam ze toch lekker op de bank bij haar nieuwe baasjes liggen.

Typisch Faddle.........alles moet op haar eigen tempo :-). We zullen haar enorm missen, maar wij weten ook dat ze een geweldig nieuw thuis gevonden heeft bij Angelina en Bas. Ze zal daar echt tot in haar ´teennageltjes´ verwend gaan worden.

Bijgaand een foto van Faddle in haar nieuwe thuis:

woensdag 19 oktober 2011

Dierenarts bezoekje met een twist

Afgelopen maandag waren wij weer op bezoek bij Mark dierenarts. Plien en Bianca kregen hun tweede inenting en chip. Daarnaast waren ook de kleintjes van Pippa mee voor hun eerste onderzoek en inenting. Net zoals de vorige keer hebben wij lekker de tijd genomen zodat de kleintjes op hun gemak konden wennen aan deze nieuwe ervaring. Iedereen was dan ook volledig op hun gemak en er werd volop gespeeld in de wachtkamer. De kittens waren zelfs zo relaxed dat er een aantal in slaap vielen bij het wachten op hun onderzoek.

In de wachtkamer:


Als eerste waren Plien en Bianca aan de beurt die weer met vlag en wimpel geslaagd zijn voor hun onderzoek. Patricia, onze dierenartsassistente met Plien:


Daarna waren de kleintjes van Pippa aan de beurt die alles ook heel relaxed ondergingen. Beertje, die onderzocht wordt door Mark:

En een fotootje van de inenting van Pluk:


Bij het onderzoek van de kleintjes van Pippa had Mark nog wel een hele leuke verrassing voor ons .................het bleek dat Pluk en Smeerkees namelijk meisjes zijn en helemaal geen kereltjes...............! Hahaha wat voelden wij ons opgelaten, maar wij waren zo zeker dat wij hun geslacht na de eerste weken ook totaal niet meer gecheckt hadden. Of het kunnen natuurlijk de magische handen van Mark zijn, maar dan ken ik wel wat fokker vrienden die binnenkort graag bij hem op bezoek gaan :-).

Smeerkeesje...........dus toch een dametje:

zondag 16 oktober 2011

Zondagmorgen in Huize Pacifica


Zondagmorgen in huize Pacifica..............genot komt in een kleine verpakking. En hoewel men wel zegt dat 'overdaad schaadt' wagen wij dat in dit geval te betwijfelen. Zou dit de befaamde uitzondering op de regel zijn :-D?

dinsdag 4 oktober 2011

Op bezoek bij de dierenarts

Inmiddels zijn ook de kleintjes van Melrose 9 weken oud, dus tijd voor hun eerste inenting!
Gisteren zijn wij met de hele familie naar de dierenarts geweest. Iedereen is volledig onderzocht en helemaal gezond verklaard :-). Verder waren ze niet echt onder de indruk van alle belevenissen, maar dat hoort er een beetje bij als Ragdoll.

De autorit naar de dierenarts. Interessant al die nieuwe geluiden en luchtjes!

Kwabbernoot is niet echt onder de indruk van het onderzoek en meer geinteresseerd in de camera.

Een goed gesprek tussen Guust en onze Dierenarts Mark.

dinsdag 27 september 2011

Update 27 september

Ik heb het al vaak gezegd maar wat gaat de tijd toch snel. Afgelopen weekend waren Plien en Bianca alweer 9 weken oud en gisteren zijn de twee dames dan ook voor de eerste keer ge-ent. Dat was natuurlijk een spannende gebeurtenis en wij hebben ruim de tijd genomen zodat ze rustig konden wennen aan alle nieuwe dingen. Met beiden was alles in orde en eenmaal thuis waren ze alweer snel aan het spelen.

De kleintjes van Pippa groeien als kool met als absolute uitschieter Kwabbernoot. Met 8 weken weegt hij al meer dan 1.200 gram! Een flinke kerel dus :-).

Dit weekend hebben de kittens van Pippa hun naam gekregen. Wij waren al van plan om hun te vernoemen naar personen uit de verhalen van Annie MG Schmidt, maar wij vinden het ook belangrijk om een naam te vinden die echt bij het betreffende kitten past.
De namen zijn geworden: Dikkertje Dap, Smeerkees Longstockings (als eerbetoon aan Pippa want dit kereltje lijkt qua tekening echt heel erg op zijn moeder), Pluk van de Petteflet, Zusje Helderder en Beertje Pippeloentje.

vrijdag 16 september 2011

Bianca en haar nieuwe speeltje


Bianca en Plien hebben een nieuw speeltje en het is een groot succes :-)!

maandag 12 september 2011

Update maandag 12 september

Vorige week maandag was een druk dagje. Er zijn toen schuifdeuren geplaatst tussen de woonkamer en de keuken. Dat heeft ons wel wat meer rust gegeven. Plien en Bianca kunnen nu naar alle hartelust ronddenderen in de woonkamer zonder dat wij bang hoeven te zijn dat ze misschien per ongeluk tegen een van de grotere ragdolls aanlopen :-).
Onze enige zorg is nu het moment wanneer Lily besluit dat deze ruimte eigenlijk te klein is en dat haar dochters meer moeten!

De deuren hebben ook meer rust gegeven voor Pippa en haar kleintjes doen het prima. In het begin waren zij extreem rustig en relaxed, maar nu beginnen ze toch de wereld te ontdekken. Inmiddels gaan ze voorzichtig over op vaster eten en beginnen ze zelfs al te spelen met hun oudere halfbroers en -zusjes.

Verder hebben wij eindelijk de namen voor het nestje van Melrose gevonden. Na vele ideeen en lijsten gaf dit kereltje de doorslag. Hoewel je het niet zo ziet op de foto is hij echt super relaxed! En dat deed ons denken aan Guust Flater, wiens doel in het leven vooral slapen en eten is....kortom een perfecte naam! Het thema is dus ´Robbedoes´ geworden met de namen: Robbedoes, Kwabbernoot, IJzerlijm, Joost van de Overkant en natuurlijk Guust Flater zelf.

vrijdag 2 september 2011

Wat gaat de tijd toch snel!!!

Plien en Bianca groeien als kool en zijn in de afgelopen periode steeds onderzoekender geworden. Ze klommen dan ook zelf al uit hun kitty pen. Dat was niet helemaal de bedoeling vandaar dat wij hun ruimte vergroot hebben. Zelf vonden wij het heel mooi en Lily, Bianca en Plien ook ........... voor 2 dagen en toen besloot Lily dat de woonkamer zelf veel leuker was. Wel eens geprobeerd om een ragdoll moeder tegen te houden? Kortom, sinds een paar dagen hebben ze de hele woonkamer tot hun beschikking :-).

Ook de kleintjes van Melrose groeien als kool. Melrose is echt een super moeder en bewaakt haar kittens als een havik. Duidelijk minder ondernemend dan Lily :-). Vandaar dat ik ze vanochtend een beetje heb laten rondlopen uit hun kitty pen en ze vonden het helemaal geweldig!!!

In de tussentijd zorgt ook Pippa heel goed voor haar kleintjes. Hun ogen zijn inmiddels helemaal open, maar ze zijn heel tevreden om vooral dicht tegen mam aan te liggen. Zoet he?

vrijdag 26 augustus 2011



Vandaag worden Plien en Biance vijf weken oud. En wat zijn ze vooruitgegaan in de afgelopen week. Niet alleen zijn ze flink gegroeid, beginnen ze ook al wat vaster voedsel te eten (al is eten van een schoteltje nog een brug te ver), maar gaat het coƶrdinatievermogen en het zicht van de kleintjes met stappen tegelijk vooruit. Dat is bijvoorbeeld te zien in het geuploade filmpje waarin je Plien ziet jagen op een speeltje.

Voor ons een geweldige manier om aan het weekeinde te beginnen. Wij hopen dat jullie ook een goed weekeinde mogen beleven.

woensdag 17 augustus 2011

Meer ruimte!

De kleintjes van Melrose groeien als kool. De hoogste tijd dus voor meer ruimte zodat ze voorzichtig kunnen gaan rondstappen.

En dus ook lekker meer ruimte voor moeder met haar kroost! Melrose is zooo trots op haar kinders (smelt).



maandag 15 augustus 2011

Kitten update

Wat vliegt de tijd! Inmiddels zijn de kittens van Lily alweer 3 weken en de kittens van Melrose 2 weken oud. Volledig volgens het boekje zijn dus ook hun oogjes open gegaan en wat kijken ze lief de wereld in!
Afgelopen zaterdag is daarnaast ook Pippa bevallen van haar nestje! Hoewel het een zware bevalling was is alles goed gegaan en geniet Pippa inmiddels van het moederschap. Binnenkort meer foto's en nieuws van deze kittens.

donderdag 11 augustus 2011

Verzorging

De kittens groeien gestadig door. Inmiddels lopen de twee dames van Lily zelfs al heel voorzichtig op wankele beentjes rond. Lily verzorgt beide dames perfect en de dames vinden dat prima :-).

maandag 8 augustus 2011

Alles gaat goed in huize Pacifica

In huize Pacificats gaat alles prima!

De twee kleintjes van Lily hebben inmiddels hun ogen helemaal open en beginnen voorzichtig de wereld wat verder te ontdekken. Ze worden daarbij gestimuleerd door hun moeder die ze uit hun mandje ´gelokt´heeft met zachte miauwen. De camera is nog wel een beetje eng maar met alle foto´s die wij van ze nemen zullen ze daar snel aan gewend zijn :-).

De kleintjes van Melrose groeien als kool en iedere ochtend zijn wij weer verbaasd over hoeveel ze die dag weer gegroeid zijn. Na ruim een week weegt de grootste al meer dan 250 gram.
Ook hun oogjes beginnen heeeel voorzichtig open te gaan en wij verwachten dat deze halverwege de week wel echt open zullen gaan.

Als laatste van de drie zwangere dames loopt Pippa inmiddels op alle dag. Wij houden haar goed in de gaten en tellen de dagen af. Hopelijk zal haar bevalling net zo makkelijk verlopen als die van de andere twee dames.


vrijdag 5 augustus 2011

Trotse moeders


Even een berichtje over beide trotse moeders! Met beide nestjes gaat het super goed. Het lijkt wel of de moeders slagroom in plaats van melk hebben en alle kittens groeien iedere dag met dubbele cijfers. Het is een genot om ernaar te kijken...............zijn het geen plaatjes?

woensdag 3 augustus 2011

Oogjes gaan open

Het gaat heel goed met de twee kleintjes van Lily. Heel voorzichtig gaan de oogjes open en wordt hun wereld een stukje groter. Ook wordt hun tekening langzaam zichtbaar en inmiddels weten wij bijna zeker dat een van de meisjes een mitted ragdoll is en het andere meisje een bicolor.

zondag 31 juli 2011

Verdriet en blijschap

Afgelopen week was een week van verdriet en blijschap.

Verdriet omdat drie van Lily's kittens ons helaas zijn ontvallen. Ondanks al onze inspanningen met bijvoeden en warmhouden zijn drie kittens tot ons grote verdriet overleden.

Maar ook blijschap omdat de overgebleven twee kittens het heel goed doen. Ze groeien goed en Lily verzorgt ze als een supermoeder. Inmiddels zijn ze ruim een week oud en heel voorzichtig beginnen hun oogjes open te gaan.

Ook blijschap omdat onze Melrose afgelopen zaterdag bevallen is van vijf kittens. Natuurlijk waren wij gespannen gezien het verdriet van afgelopen week maar tot nu toe gaat het super goed. Bijna alle kittens laten iedere dag dubbele groeicijfers zien en dat is geen kleine prestatie van onze Melrose!

zondag 24 juli 2011

Kittens!!!!

Gisteren is Lily moeder geworden van 5 schitterende kittens. Moeder en kinderen maken het prima en wij zijn super trots op onze kleine meid.
Wij denken dat het 3 kerels en 2 meisjes zijn en binnenkort meer foto's! Nu mogen ze vooral lekker drinken bij mama, veel slapen en vooral van elkaar genieten.

maandag 18 juli 2011

Best Red Lynx Point Bicolor Ragdoll 2010 - 2011


En niet alleen Muis heeft het goed gedaan! Dit jaar is onze Obelix wederom TICA's Best Red Lynx Point Bicolor van het jaar geworden!!!! Wij zijn zo trots op onze kerels!!!!

zaterdag 18 juni 2011

Regional Winner Mighty Mouse

Gisteren kregen wij echt een cadeautje. Wij kregen namelijk bericht dat onze Muis de 18e mooiste kastraat van Noord-Europa was in het showseizoen 2010-2011! Geen geringe prestatie want er zijn in dit seizoen 120 kastraten tentoongesteld (terwijl Muis zijn punten slechts in twee shows bij elkaar heeft kunnen sprokkelen)!

Al met al krijgt Muis door deze prestatie de eretitel "Regional Winner", krijgt hij een Award op de Regional Show in Oktober in Floersheim am Main (D) en wordt hij ook opgenomen in het internationale TICA Jaarboek editie 2010-2011. Wij zijn dan ook super trots op onze kerel.

vrijdag 10 juni 2011

Happy Birthday Emma

Hiep, hiep, hoera!!! Onze Emma is deze week 12 jaar geworden!!!
En ze is nog net zo speels als een kitten (en net zo verzot op kittenbrokjes :-))

maandag 6 juni 2011

Cartier

Onze Cartier is afgelopen vrijdag verhuisd naar zijn nieuwe baasje! Hoewel hij alles nog best wel spannend vindt in zijn nieuwe huisje, krijgt zij al wel de nodige kopjes en knuffels van hem :-). Het blijft een echte knuffelkont en wij zullen hem dan ook node missen!

woensdag 1 juni 2011

Cartier met zijn voerbal



Omdat Cartier echt veel te dik was, zijn wij hem eten gaan geven met een voerbal. Dit werkt echt perfect en inmiddels vindt Cartier het zelfs een leuk spelletje!

De eerste show!


Afgelopen weekend was de eerste show voor Pumpkin. Hij is net 6 maanden oud geworden en wij waren erg benieuwd hoe hij het showen zou ervaren. Zoals verwacht was hij super relaxed, een echte ragdoll dus! Wat helemaal leuk was, is dat hij zelfs in 4 finales gestaan heeft. Niet slecht voor deze kleine kerel. De keurmeesters waren vooral, net zoals wij, helemaal weg van zijn donker blauwe ogen. Op de foto zie je Pumpkin met Belgische TICA keurmeester Mary Lise de Landtsheer.

Voor Junior was het ook een eerste show, namelijk zijn eerste show als volwassen kater. Met zijn 8 maanden oud heeft hij het geweldig gedaan. De eerste dag heeft hij al zijn Grand Champion Titel behaald!!!! Ook de tweede dag ging super en heeft hij in de nodige finales gestaan.
Kortom een geweldig resultaat en wij duimen dat hij het zo goed blijft doen :-).

zaterdag 7 mei 2011

Showseizoen 2010 - 2011

Het showseizoen 2010 - 2011 zit er weer op. Dit jaar hebben wij niet veel kunnen showen omdat wij pas laat in het seizoen kittens kregen. Maar Junior heeft het goed gedaan in de laatste shows van het seizoen met het behalen van 9 finales tijdens de Blue Danube show in Oostenrijk.
Dit was tevens zijn laatste show als kitten en wij hopen dat hij het als volwassen kater net zo leuk blijft vinden en het net zo goed blijft doen.

vrijdag 6 mei 2011

Je weet wel kater

Onze Cartier is gisteren 'geholpen' en inmiddels is hij een 'jeweetwelkater'. Hoewel Cartier een super ragdoll is, heeft hij de kunst van het dekken nooit helemaal onder de knie gekregen. Wij weten nog steeds niet helemaal zeker hoe onze Luna hem destijds verleid heeft, maar zij is wel de enige dame geweest die dat gelukt is :-). Deze verhouding heeft twee geweldige kittens opgeleverd: Lily en Junior.

Junior mag in de schoenen van zijn vader treden en heeft duidelijk nu al meer interesse in de dames dan zijn vader! Aan hem zien wij momenteel welke dame in huis krols begint te worden, want vanaf dat moment is hij haar schaduw.

Omdat Cartier zo'n schat is wilden wij hem dan ook zo snel mogelijk casteren, zodat hij lekker terug kan in de groep en kan gaan genieten! Hiervoor gaan wij ook een nieuw thuis voor hem zoeken, waar hij alle aandacht zal krijgen die hij verdient want hij is echt een knuffelmonster.

maandag 4 april 2011

Muis weer mooi in zijn vacht

Het was vandaag een enerverende dag voor Muis. Hij is vandaag mee geweest naar de praktijkdag kattentrimmen bij Martin Gaus. Muis heeft namelijk altijd al een vreemde vacht gehad vandaar dat hij ook inmiddels een 'jeweetwel' kater is :-). Maar hierdoor ben ik wel op zoek gegaan naar informatie over hoe ik hem het beste kan kammen en borstelen en zo ben ik terecht gekomen bij de workshop kattentrimmen.

De workshop wordt gegeven door Danielle Hesseling (honden- en kattentrimster) en Sonja van Leeuwen (honden- en kattengedragstherapeute) en bestaat uit twee delen: een theoriedag en een praktijkdag. Twee weken geleden was de theorie maar vandaag was D-day: de praktijkdag, dus daar gingen Muis en ik.

Ik kan niet anders zeggen dat het super leerzaam was, maar ook heftig :-). Muis vond het allemaal helemaal niet leuk en hoezo zijn Ragdolls zulke aardige, lieve katten.....................iedereen die Muis vandaag gezien heeft denkt wel drie keer na voordat zij een Ragdoll aanschaft. Ik moest in ieder geval vandaag herhaaldelijk eraan denken dat Muis zo'n enorme wilskracht heeft. Deze heeft ervoor gezorgd dat hij het overleefd heeft als kitten, maar vandaag was ik er wat minder blij mee.

Maar het is gelukt!!! En aan het einde van zijn trimbeurt was hij zowaar rustig op de tafel. Danielle, ontzettend bedankt voor je hulp en advies!!! Zonder jou was het zeker niet zo goed gelukt.

Inmiddels zijn wij weer thuis, heeft hij weer gezelschap van zijn broer en een bordje lekker eten gehad..........met ander woorden het leven is weer goed. En ziet hij er niet mooi uit??

Ik heb voldoende geleerd om ook de andere katten onder handen te nemen en om Muis 'in shape' te houden! Kortom, een mooie dag!

dinsdag 29 maart 2011

Tweede show

Afgelopen weekend was de tweede TICA show voor Junior en hij begint het steeds leuker te vinden. Vooral de tweede dag was hij al aardig ontspannen en wij hopen dat hij zich zo blijft ontwikkelen.
De keurmeesters waren in ieder geval ook zeer tevreden over hem want hij stond zaterdag in 4 finales en zondag in 5 finales!
En wij liepen alleen maar te glimmen, want wij zijn zo trots op onze kerel.

zondag 20 maart 2011

Voorjaar!


Het voorjaar is (eindelijk) hier en de ragdolls genieten van het mooie weer op de veranda. De bloempotten zijn nog niet gevuld, maar dan is het des te leuker om in die pot te zitten, toch?

zaterdag 12 maart 2011

Eerste show

Vorig weekend waren zowel Penny als Junior op hun eerste TICA show in Holzminden. Beiden vonden het erg spannend en dan is het fijn wanneer je even veilig kan schuilen bij een keurmeester :-).

De tweede dag begon Junior er al meer aan te wennen, alleen had Penny het toen wel gezien.
Beiden hebben hun eerste finales gehaald en dat was een hele prestatie want er waren echt hele mooie andere ragdoll kittens!

Kortom, wij waren super trots op onze kleintjes.

zaterdag 26 februari 2011

Poppy en de ragdolls

De ragdolls vonden Poppy maar iets heel bijzonders toen ze haar voor het eerst zagen. De ragdolls volgden haar overal en wij hebben ze geloof ik nog nooit zo actief gezien
(zelfs niet toen er vorig jaar zomer een muis door de woonkamer liep :-)).
Vooral haar staart is heel aantrekkelijk want dat lijkt net een speeltje, iets waar Poppy het niet echt mee eens is. Inmiddels raakt zij steeds meer ingeburgerd en loopt ze gewoon rond tussen de groep. Maar ze blijft bijzonder zoals je kunt zien aan Penny.

Wat is dat????

Maar waar is ze nu naar toe???